zaterdag 20 augustus 2016

vakantietijd

De laatste tijd zeggen opvallend veel mensen dat ik er zo goed uit zie. Dat is ook zo. Ik heb een lekker kleurtje van de zon (dit jaar vaak kunnen genieten van het terras in mijn tuin), een volle bos haar en zelfs mijn teennagels, die het zwaar te verduren hadden van de Taxol chemokuren, zien er na een jaar eindelijk weer normaal uit. Maar ik voel me meestal helemaal niet zo goed. Ik begin me af te vragen of dat nu van de kanker komt of van de behandelingen. Pijn heb ik nog steeds hoewel die meestal goed te verdragen is. Ik gebruik natuurlijk behoorlijk wat pijnstilling dus dat mag ook wel. Nieuw is pijn in mijn armen, lastig maar minder belastend dan pijn in mijn heupen. Eigenlijk baal ik het meest van de moeheid en de onvoorspelbare misselijkheid/migraine. De ene dag kan ik in de tuin werken, de volgende dag lig ik de hele dag op de bank. Na wederom een zware migraine aanval tijdens de vakantie waarbij zelfs de Ondansetron (zwaar middel tegen het braken) niet hielp,  is in overleg met de huisarts de dosering van de b├Ętablokkers maar weer opgehoogd. 

Met de kinderen ben ik twee weken naar Milsbeek geweest, een plaatsje onder Nijmegen. Een prachtige bosrijke omgeving en een grote tuin bij het huis. Helaas had ik dus niet alleen de pech om migraine te krijgen maar heeft het ook een groot gedeelte van de tijd geregend. Toch kon ik het op de goede dagen niet laten om kilometers te fietsen en te wandelen. Iets waarvan ik een jaar geleden nog dacht het nooit meer te kunnen bleek mogelijk. 

 

Daarnaast hebben we Nijmegen in de regen bekeken, de slechtste Griek ooit ontdekt en heeft Jongste heel wat Pokemon gevangen. En dankzij de regen heb ik niet alleen een boek uitgelezen, maar moet ik ook weer op zoek naar een nieuwe serie want door Downton Abbey ben ik heen. 

Weer terug thuis werd het (natuurlijk!) goed weer en kwamen we direct in het circus van drukte terecht. Een dagje later dan gewoonlijk mocht ik bloedprikken en voor controle naar de verpleegkundige. Alles was goed genoeg voor de volgende kuur. En er was inderdaad een foutje gemaakt in het dossier (!!!) dus ik ga nu met kuur 11 beginnen (en niet met kuur 12). Na deze kuur krijg ik een PET scan en uitgebreid bloedonderzoek. Om te voorkomen dat ze weer ingewikkeld gaan doen heeft de verpleegkundige me gewoon twee aansluitstukken voor het infuus meegegeven. Zo kan het dus ook....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten