zaterdag 22 oktober 2016

de week voor Rome

Helaas werd het probleem 'mond' alleen nog maar erger. Ik zag het al voor me dat ik in Rome helemaal niet meer kon eten want dat ging thuis ook steeds moeilijker. De schimmelinfectie verdween maar de blaren, aften en open wonden werden erger. Zelfs vloeibaar voedsel deed pijn. Gelukkig zorgde Middelste voor wat leuke afleiding in de vorm van presentaties van school voor het vak muziek. Met name de band presentatie was leuk en bijzonder verrassend. Ze blijkt talent voor drummen te hebben, en laat ik daar nou net ook iets mee te hebben (met ritme). Ook ben ik proefpersoon voor iemand die zich aan het specialiseren is in massage bij kanker patiënten. Ze volgt nu een speciale cursus en ik heb het geluk, wat het is zalig ter ontspanning, dat ze mij nu regelmatig masseert. 

Na een week langzaam en moeilijk eten vond de arts assistent het niet verantwoord om de kuur door te laten gaan. We besloten deze uit te stellen zodat mijn weerstand weer wat omhoog kon gaan en de problemen hopelijk minder zouden worden. Ook kreeg ik Caphosol voorgeschreven, een speciaal mondspoelmiddel in ampullen, en had ik nog de verdovingscrème om in mijn mond te smeren zodat ik tijdelijk even kon eten en/of poetsen. Groot was mijn schrik toen bij aflevering van het mondspoelmiddel bleek dat ik het zelf moet betalen en dat de nota behoorlijk hoog is. Het middel wordt inderdaad niet vergoed vanuit de basisverzekering maar zou toch zeker vanuit mijn aanvullende verzekering vergoed moeten worden. Toen ik daarover naar de Ohra belde werd dat inderdaad bevestigd. Waarna ik 20 minuten later werd terug gebeld met de mededeling dat het toch niet vergoed werd??!! Dit gaat nog een staartje krijgen want hier laat ik het niet bij zitten natuurlijk. Van dat geld kan ik gewoon nog een ticket naar Rome kopen, hmm...

Het weekend voor vertrek werden de klachten alleen nog maar erger maar ik had al besloten om in het ergste geval alleen maar ijs te eten. Het verdooft en Italiaans ijs is lekker. En de arts assistent had me nog extra dexamethason voorgeschreven (voor de wat vergeet achtige blog lezers, dit is dat middel met een oppeppende werking) en me op het hart gedrukt het gewoon lekker in te nemen zodat ik echt goede dagen zou hebben. Ook heeft D. mij nog een kort lesje scooter rijden gegeven. Ik was er helemaal klaar voor.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten